Trainingsmethoden

Voetballen is niet alleen achter een bal aan rennen, het is een veelzijdige sport die in eerste instantie begint bij de motoriek van een speler. De manier van lopen, draaien en springen zijn allen van enorm belang bij dit enorm verslavende balspel. Wij proberen ieder individu de mogelijkheden en beperkingen van hun eigen lichaam te laten ontdekken om zo met meer zelfvertrouwen te kunnen bewegen en dus sporten. Vervolgens gaan we steeds meer op een speelse manier aan de slag met de bal en leren wij je de basis voetbalvaardigheden om zoals wij noemen ‘baas over de bal’ te worden. Naast het technische verhaal staan plezier en een vertrouwde, veilige omgeving bij ons centraal. Ieder kind moet zich op zijn of haar gemak voelen in ons team en moet iedere trainingsdag enthousiast wakker worden met het vooruitzicht om bij ons te komen trainen. Een greep uit onze trainingen:

  • Motoriek
  • Coördinatie- en looptrainingen
  • Techniek in balcontrole en passen
  • Skill-moves
  • 1 vs 1

Coördinatie-en looptrainingen

Een goede voetballer moet al zijn vaardigheden goed op elkaar af kunnen stemmen. Voor het goed kunnen aannemen en doorspelen van de bal is het nodig dat de een speler over goede coördinatie, motoriek en techniek beschikt. Denk verder ook aan reactiesnelheid, timing, oog-voet coördinatie, een goede balans en goed voetenwerk.

Met de coördinatie-en looptrainingen van GTA leren spelertjes hun bewegingen te optimaliseren en hun fysieke gesteldheid te verbeteren. Dat laatste is belangrijk, omdat spelers maar een klein deel van een wedstrijd daadwerkelijk balbezit hebben. Een speler moet over voldoende uithoudingsvermogen en explosiviteit beschikken om zichzelf vrij te lopen, duels te winnen en zijn tegenstander te verdedigen. Ook is uithoudingsvermogen erg belangrijk bij het geconcentreerd kunnen uitvoeren van balvaardigheden.

De coördinatie-en looptrainingen zijn bovendien bedoeld om snel voetenwerk en het correct neerzetten van de voeten aan te leren. Dit geeft de speler de benodigde technieken om snel te bewegen.

GTA gebruikt verschillende methoden om de (loop)coördinatie van spelertjes te verbeteren, waaronder speed-ladder drills, sprintoefeningen met en zonder bal, wendbaarheidsoefeningen en reactiespellen.

Techniek

Onze techniektrainingen hebben als doel om de bal in verschillende situaties de baas te worden. Denk aan het geven van een pass of het aannemen van een bal, het kunnen passeren van de tegenstander met behoud van balbezit en de juiste traptechniek.

Een onderdeel van de techniektrainingen zijn tactische elementen: een technisch correcte pass kan alsnog slecht uitpakken, omdat deze op het verkeerde moment wordt gegeven.

GTA maakt bij de techniektrainingen gebruik van de nieuwste inzichten uit de trainingswereld: trainingsmethodieken die zich bewezen hebben op de verschillende niveaus van de (top)sport.

Spelinzicht

Met de juiste coördinatie, conditie en techniek ben je er nog niet. Goed spelinzicht is een essentiële vaardigheid van een goede voetballer en kan nauwelijks los worden gezien van de technische vaardigheden. Een loepzuivere pass die op het verkeerde moment wordt gegeven is uiteindelijk nutteloos.

GTA verwerkt spelinzicht in de techniektrainingen, waarbij de spelertjes naarmate ze ouder worden met steeds complexere situaties leren omgaan en hier zienderogen in verbeteren.

Om onze trainingsmethoden optimaal te laten werken en onze kwaliteit te waarborgen, willen wij bij Golden Talent Academy onze spelertjes de individuele aandacht bieden die wij nodig achten. Daarom hanteren wij een erg scherpe trainer-pupil-ratio. Wij delen onze spelertjes primair in op basis van leeftijd. Vervolgens verdelen wij na beoordeling door onze trainers spelertjes in naar niveau. De gedachte hierachter is dat kinderen worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen op hun eigen niveau. Voetballen op een te hoog of te laag niveau kan leiden tot stilstand of zelfs achteruitgang in de ontwikkeling op zowel fysiek als mentaal vlak. Bekijk ons trainingsschema!

Wij bieden onze voetballessen aan in het weekend voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Inschrijven kan per heel jaar of per cursus van 10 of 8 weken. Jaarlijks bieden wij 4 cursussen aan, 2 x outdoor en 2 x indoor. Wij verzorgen de locatie, het (les)materiaal inclusief kleding en bekwame trainers. Onze talenten kunnen dit doen als aanvulling op hun reguliere trainingen bij een voetbalclub, maar veelal is dit hun enige buitenschoolse sportmoment.

Meld je nu aan